Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 24 людини

Тиждень інформатики

Дата: 20 лютого 2019 о 21:33, Оновлено 20 лютого 2019 о 21:40
354 перегляда

Традицією в нашій школі є щорічне проведення предметних тижнів, зокрема тижня інформатики. Це дійсно корисно, вносить різноманітність у шкільне життя. Підвищує рівень знань учнів з інформатики. Розвиває творчі й інтелектуальні здібності дітей, інтерес до вивчення інформатики, самостійність та наполегливість. Виховує вміння працювати в групах, почуття відповідальності.

З 04.02.2019 по 08.02.2019 у Деражнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 імені Героя України Івана Зубкова  проходив тиждень інформатики у стилі Safer Internet Day (безпечний інтернет). Відповідні заходи проходять у всьому Світі з метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного інтернет простору для наймолодших користувачів. Заходи тижня були спрямовані на створення умов для реалізації творчих здібностей учнів, на активізацію та розвиток пізнавального інтересу до інформатики.

Мета заходу: створити умови для підвищення мотивації до вивчення шкільного предмета інформатика, сприяти формуванню інформаційної культури, логічного мислення, колективної творчої активності; розвивати пам'ять, уважність, швидкості реакції в неординарних ситуаціях пошуку варіантів відповіді; безпечного користування в локальній мережі інтернет.

        В Україні щорічно зростає кількість дітей, які мають доступ до мережі Інтернет та зростає кількість підлітків, які наражаються на небезпеку бути ошуканими шахраями та злочинцями, найбільшого занепокоєння викликають також  злочини сексуального характеру щодо дітей в онлайн просторі. Тому, з метою захисту дітей та їх експлуатації через мережу Інтернет, учителі інформатики долучитися до Дня безпечного інтернету, приєдналися  до всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг та провели 4- 5 лютого 2019 року уроки на тему «Інтимні селфі в Інтернеті-жарт чи небезпечний ризик» серед учнів 9-11 класів.

         Для кращого розуміння схеми проведення уроку, учителі інформатики, у переддень до проведення заходу, приєднатися до вебінару « #STOP_SEXтинг.

       Актуальність проведення «Тижня інформатики» полягає в тому, що даний захід вдало поєднує ігрові, «буденні» і навчальні моменти, показує значущість і роль інформатики в сучасному динамічному суспільстві, сприяє розвитку пізнавальної активності, творчих здібностей, кмітливості, винахідливості. Так, учні 4 класу реалізовували міні-проекти у  Paint «Світ комп’ютерів –очима дітей» (створювали цікаві малюнки у даному середовищі); учні 5,6-х класів – переглядали повчальні мультфільми для школярів про  інтернет - залежність; для учнів 8-х класів проведений урок-тренінг «Безпека в Інтернеті»

Для багатьох учнів проведені заходи дали можливість проявити свою любов до предмета, розкрити приховані таланти, а для декого стати поштовхом до зацікавлення.
Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.